Nötkött i sous vide

Säkra helgens festmåltid med en riktigt läcker bit nötkött i din sous vide – Utforska våra bästa recept!
När folk pratar om sous vide är det inte ovanligt att det första man tänker på är en riktigt saftig och mör bit nötkött. Det är egentligen inte särskilt konstigt heller, om du bestämmer dig för att tillaga någon sorts köttbit inom kategorin nötkött i en sous vide kan du nästan vara säker på att resultatet blir precis så gott som du förväntar dig. Det är ett säkert val helt enkelt! Här hittar du våra favoritrecept inom nötkött som du verkligen borde testa nästa gång du vill briljera i köket och imponera på dina gäster.

Rostas

56 Vår rekommendation
  • Rare - 50 C
  • Medium rare - 56 C
  • Medium - 58 C
  • Medium well - 62 C
  • Well done - 68 C

Fransyska

58 Vår rekommendation
  • Rare - 55 C
  • Medium rare - 58 C
  • Medium - 60 C
  • Medium well - 65 C
  • Well done - 70 C

Flankstek

56 Vår rekommendation
  • Rare - 54 C
  • Medium rare - 56 C
  • Medium - 58 C
  • Medium well - 62 C
  • Well done - 68 C

Picanha

55 Vår rekommendation
  • Rare - 54 C
  • Medium rare - 56 C
  • Medium - 58 C
  • Medium well - 62 C
  • Well done - 68 C

Oxfilé

56 Vår rekommendation
  • Rare - 54 C
  • Medium rare - 56 C
  • Medium - 58 C
  • Medium well - 62 C
  • Well done - 68 C

Rostbiff

56 C Vår rekommendation
  • Rare - 55 C
  • Medium rare - 55-57 C
  • Medium - 58-60 C
  • Medium well - 61-65 C
  • Well done - 65-70 C

Entrecote

55 Vår rekommendation
  • Rare - 54 C
  • Medium rare - 56 C
  • Medium - 58 C
  • Medium well - 64 C
  • Well done - 68 C

Ryggbiff

56 Vår rekommendation
  • Rare - 54
  • Medium rare - 56
  • Medium - 58
  • Medium well - 64
  • Well done - 68

Vanliga frågor om nötkött i sous vide

Vilket sorts kött som är bäst är en smaksak, men om du vill ha något som garanterat kommer bli gott hade jag rekommenderat antingen entrecote, oxfilé eller ryggbiff!

Det beror troligtvis på att nötkött blir otroligt mört och smakrikt om det tillagas på rätt sätt, och med hjälp av en sous vide kan du vara säker på att lyckas varje gång!

Du kan absolut marinera ditt nötkött direkt i påsen innan den läggs ner i en sous vide. Använd en marinad du själv tycker om och marinera gärna köttet i god tid innan det läggs ner i vattnet.

Ja, det är möjligt att tillaga nötkött för länge i sous vide om man inte tar hänsyn till den önskade graden av tillagning och tillagningstiden. Om nötköttet tillagas för länge i sous vide kan det tappa textur och bli lite ”grusigt”.

Tiden som det tar att tillaga nötkött i sous vide beror på flera faktorer, inklusive tjocklek, önskad grad av tillagning och temperaturen på sous vide-badet. Generellt sett kan nötkött tillagas i sous vide mellan 1 och 24 timmar, beroende på vilken typ av nötkött det är och hur man vill ha det tillagat.

En vanlig köttbit på ca. 300g tar ca. 90 min men en stor rostbiff tar flera timmar.