Blogginlägg
Nedanför hittar ni vårt arkiv av blogginlägg. Allt från nyårsmiddagen till småtips!
Sous vide eller "sovid"?
När det gäller att uppnå den perfekta tillagningen av mat finns det få metoder som kan mäta sig med sous vide, eller heter det ”sovid”? Oavsett stavning, låt oss dyka ner i vad sous vide är, hur det fungerar, och varför det kan vara en revolutionerande metod för ditt kök och din matlagning.
Är det farligt att använda rå vitlök i sous vide?
Huruvida färsk vitlök i en sous vid är gott är en ritkig åsiktsdelar. Det finns även en annan fråga som gör att färsk vitlök i sous vide är en kontroversiell fråga, kan det vara skadligt för hälsan?
Sous vide julbord
Att förbereda ett svenskt julbord är en konstform i sig, men vad händer om vi tar dessa klassiska smaker och ger dem en modern twist med hjälp av sous vide? Här utforskar vi de traditionella rätterna som pryder det svenska julbordet och hur du kan förbereda dem med precision och saftighet genom sous vide-metoden.
Sous vide julskinka med senapsgriljering
Upptäck bästa tillagningsmetoden för saftig och smakrik julskinka med sous vide. En guide med recept och tillagningstider för den perfekta julskinkan i jul!
Smör eller ej?
Beslutet mellan smör eller inget smör i påsen med nötköttet är en nyckel till att forma smakupplevelsen. Läs mer om vad vi tycker är bäst!
Sous vide Hollandaise
I den här artikeln kommer vi att utforska de detaljerade stegen för att skapa den perfekta hollandaisen genom att göra den med hjälp av sous vide.
Allt om Oxfilé!
Vi går igenom vad oxfile är, var den sitter och var dess namn kommer ifrån. Vi kollar även på vanliga rätter & misstag när man tillagar den.
Att rimma torsk - en guide
Anledningen till att man rimmar torsk är för att förlänga hållbarheten på fisken, få rätt konsistens och ge smak.
Vad borde inte tillagas i sous vide?
Man kan tillaga nästan allt i en sous vide. Men vad borde man undvika?
Morötter med honung, timjan & citronsaft
Ett fantastiskt recept för morötter i sous vide! Sött, salt och lite syrlig.
Sous vide på restauranger
Vad tycker en chefskock om att använda en sous vide för att tillaga mat på en restaurang?
Fryst mat i sous vide?
Går det att sous vide fryst mat? Ja det är klart, men finns det för- och nackdelar?
Historia
Sous vide är en populär matlagningsteknik som växt under de senaste årtionden, men vart kommer den från?
Nyårsmiddag
Nyårsafton är en speciell kväll då man vill bjuda på något extra. Här hittar du våra bästa tips för en perfekt nyårsmiddag!