Rostas
56
Vår rekommendation
-
Rare - 50 C
-
Medium rare - 56 C
-
Medium - 58 C
-
Medium well - 62 C
-
Well done - 68 C
Vilket sorts kött som är bäst är en smaksak, men om du vill ha något som garanterat kommer bli gott hade jag rekommenderat antingen entrecote, oxfilé eller ryggbiff!
Det beror troligtvis på att nötkött blir otroligt mört och smakrikt om det tillagas på rätt sätt, och med hjälp av en sous vide kan du vara säker på att lyckas varje gång!
Du kan absolut marinera ditt nötkött direkt i påsen innan den läggs ner i en sous vide. Använd en marinad du själv tycker om och marinera gärna köttet i god tid innan det läggs ner i vattnet.
Ja, det är möjligt att tillaga nötkött för länge i sous vide om man inte tar hänsyn till den önskade graden av tillagning och tillagningstiden. Om nötköttet tillagas för länge i sous vide kan det tappa textur och bli lite ”grusigt”.
Tiden som det tar att tillaga nötkött i sous vide beror på flera faktorer, inklusive tjocklek, önskad grad av tillagning och temperaturen på sous vide-badet. Generellt sett kan nötkött tillagas i sous vide mellan 1 och 24 timmar, beroende på vilken typ av nötkött det är och hur man vill ha det tillagat.
En vanlig köttbit på ca. 300g tar ca. 90 min men en stor rostbiff tar flera timmar.