Fisk i sous vide
Fisk i helgen? Här hittar du våra bästa recept på fisk i sous vide!
Att tillaga den perfekta fisken i en stekpanna kan vara en riktig utmaning. Det är inget fel på att ta den säkra vägen och tillaga din fisk i en sous vide för att få den perfekta stekytan med en riktigt läcker insida. Dagarna med överstekt lax är förbi, glöm torra och sega torskryggar, tillaga din fisk i en sous vide så är det svårt att misslyckas. Här hittar du våra allra bästa recept på allt från torskrygg till laxfilé. Gör dina gäster en tjänst och bjud på en riktig festmåltid som kommer sätta ribban för hur fisk ska tillagas.
Kort om ryggbiffen
Om du har smakat ryggbiff som tillagats i en sous vide tidigare förstår du nog varför just detta köttet är en favorit bland många. Men vad är det som gör att ryggbiff är så himla gott? Svaret på den frågan kanske är lite svår att svara på, men här kommer ett försök iallafall. Ryggbiffen kommer från den långa ryggmuskeln som du hittar mellan rostbiffen och entrecôten. Detta är en köttbit som blir väldigt mör och smakrik om den tillagas på rätt sätt, och inget slår ju att tillaga en ryggbiff i sous vide.
Varför ska man tillaga ryggbiff i sous vide?
Att tillaga en ryggbiff i en sous vide är helt klart det enklaste sättet att få till den där perfekt genomstekta köttbiten med härlig stekyta. Att laga mat behöver inte vara svårt, så om du får välja mellan att riskera att bjuda dina vänner på en torr och seg köttbit, eller en riktigt saftig och mör ryggbiff vet iallafall jag vad jag hade valt. Om du använder en sous vide för att tillaga ryggbiffen är det nästan svårt att misslyckas och oavsett vem du bjuder på middag kommer bli galet imponerad.
Är det svårt att tillaga ryggbiff i en sous vide?
Verkligen inte. Eftersom att ryggbiffen är en fin köttbit är det nästan omöjligt att misslyckas om du använder en sous vide. Om du aldrig har provat att använda en sous vide kan det kanske vara lite ovant, men allt du behöver göra är att lita på processen, kolla upp en bra ryggbiff sous vide temperatur och låt vattnet göra sitt! Om du är osäker på hur du gör kommer här några bra tips för att tillaga en riktigt härlig ryggbiff med en sous vide.
Vanliga frågor om fisk i sous vide
Ja, att tillaga fisk i en sous vide är ett väldigt bra sätt att lyckas med en riktigt bra fiskrätt. Det är lätt att lyckas, och fisken tillagar nästan sig själv.
Hur länge en fisk tillagas i en sous vide beror framförallt på tjockleken på fisken. Ju tjockare fiskbiten är desto längre tid tar det för fisken att bli tillagad hela vägen igenom. Du får dock räkna med att tillagningstiden landar på mellan 30 och 60 minuter.
Det beror på hur du gillar din fisk tillagad. Om du vill ha exempelvis en lax som är tillagad men ändå saftig i mitten hade jag rekommenderat att du ställer in temperaturen på 46 grader.